Novogratz: Bitcoin Prijs om $20.000 te bereiken als Fed Prints en koopt te veel Dollars

De voormalige Wall Street hedge fund manager en de prominente investeerder Mike Novogratz zei onlangs dat Bitcoin het begeerde $10.000-tarief spoedig zou kunnen breken en tot $20.000 zou kunnen stijgen.

Hij merkte ook op dat de digitalisering van het geld wereldwijd is begonnen en dat de VS hun achterstand op andere landen, zoals China, moeten inhalen.

Bitcoin Tot $20K, zegt Novogratz

Novogratz is de CEO van de cryptocurrency investeringsfirma Galaxy Investment Partners en al lange tijd een voorvechter van Bitcoin. Medio 2009 voorspelde hij dat BTC tegen het einde van het jaar terug zou keren naar zijn historisch hoge prijs van $20.000, wat niet gebeurde.

De primaire cryptocurrency daalde in waarde tegen het einde van 2019, en Novogratz voorspelde opnieuw dat het in 2020 ongeveer 12.000 dollar zou bedragen. In een recent interview verscheen hij echter veel meer bullish met betrekking tot de komende prijsontwikkelingen.

Terwijl hij elke veronderstelling weerlegde dat Bitcoin Billionaire de dollar als de belangrijkste valuta in de VS op elk moment snel zou kunnen verdringen, merkte hij op dat mensen zich om dezelfde redenen tot BTC en goud wenden, wat uiteindelijk de prijzen zou kunnen opdrijven:

Waarom kopen mensen Bitcoin? Ze kopen het om dezelfde reden als waarom ze goud kopen. Goud is op het hoogtepunt, Bitcoin is afkomstig van een uitverkoop onder $5.000, en het is terug op bijna $10.000.

Omdat mensen zich zorgen maken dat de Fed en de Schatkist te veel dollars drukken en kopen. We hebben deze onheilige alliantie tussen de enorme fiscale stimulans van de Schatkist en de Fed die de hele zaak financiert„.

Daarom, als excessieve hoeveelheden USD de economie blijven overspoelen, kan de dollar een enorme devaluatie ondergaan, voegde Novogratz eraan toe. Om deze negatieve gevolgen te bestrijden, gebruiken mensen „Bitcoin als een hedge voor dat.“ Hij vervolgde dat „het me zal verbazen als we die $10.000 niet snel neerhalen, en dat je daarna $14.000 en dan $20.000 zult zien.“

Het is het vermelden waard dat een andere prominente belegger en hedgefondsmanager, Paul Tudor Jones III, ook gelooft dat Bitcoin kan dienen als een hedge in deze tijden van economische onzekerheid. Hij zei onlangs dat hij het actief koopt om mogelijke stijgingen van de inflatie te bestrijden.

Digitalisering van het geld

Novogratz heeft ook het thema van de overgang naar een financieel systeem dat volledig wordt gedomineerd door elektronische transacties aangeroerd. Hij zei dat 93% van alle transacties in China elektronisch worden afgehandeld, terwijl de VS achterop lijkt te raken.

„We gaan een digitaal tijdperk in. En we hebben het nog steeds over kwartalen versus stuivers. We moeten ons snel op de borst kloppen, anders loopt de VS ver achter.

Het is bijna onmogelijk voor mij om te denken dat we op een gegeven moment geen stabiele munten of crypto versie van de dollar zullen hebben. Ze zullen echt worden wat we doen.“

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.