Bitcoin drar tillbaka efter Joe Biden Win

Det har varit en hel vecka med tålamod för USA och hela världen i allmänhet. Huruvida politiken gjorde det till en dålig eller bra vecka beror på den syn som någon har. Men för Bitcoin (BTC) hodlers var det en fantastisk vecka.

Priset på flaggskeppskrypto har stigit med över 8,5% under de senaste sju dagarna

Det svävar nu runt $ 15.000 och har spenderat över 100 dagar över $ 10.000. Denna prisåtgärd av Bitcoin har fått några experter att förutsäga en ny topp. Andra tar nu en resa ner på minneslinjer och granskar 2016 för några positiva tecken.

Tillbaka 2016 var det också en period före förhandsvalet, och stabiliteten följdes av en massiv demonstration. Nästa motståndsnivå för Bitcoin Superstar är $ 17.000. Kommer bitcoin att nå denna nivå? Mycket av det beror på hur långt det sjunker först.

Valarna är optimistiska då valdagen såg 58861 BTC flytta ut ur Binance vilket innebär en svindlande 816 miljoner dollar. Denna rörelse kan vara resultatet av en affär. Det är dock också möjligt att valar gör sig redo för ett prisrally.

Nästan $ 1 miljarder flyttade också bort från en Silk Road-plånbok för första gången sedan 2015. Det kan vara resultatet av ett hack, men tiden kommer att visa på den frågan. Å sin sida, är PayPal optimistisk om framtiden för BTC. Betalningsföretaget ökar sina veckoköpsgränser från 10 000 dollar till 15 000 dollar.

Krypto har också en ny vän i USA: s senat. Republikan Cynthia Lummis vann sitt lopp för att representera Wyoming. Hon förvärvade bitcoin först 2013 och hon tror att den digitala valutan kan bli en tillförlitlig värdebutik.

Blockchain är också vaken

Men det är inte bara bitcoin som går bra för närvarande. Den underliggande bitcointeknologin är också på väg. Associated Press lyckades använda en blockchain för att publicera valresultat samtidigt som de garanterade att dessa siffror inte kunde hackas. En medlem av den australiska senaten , Andrew Bragg, har obevekligt drivit blockchain för att komma som ett sätt att underlätta ekonomisk efterlevnad.

Gibraltar har gått med i Global Blockchain Business Council som observatör. Intressant är att British Overseas Territory ansluter sig till över 50 länder i rådet och planerar att främja användningen av blockchain över hela ön.

HSBCs lokala arm i Bangladesh har också lyckats göra landets första internationella blockchain-handelfinansieringstransaktion. Det involverade digitala kreditbrevet tog knappt 24 timmar att bearbeta. Utan användning av en blockchain skulle samma process ta fem till tio dagar.

Bitcoin och den underliggande blockchain kan öka. De decentraliserade finansmarknader (DeFi) börjar dock svalna. Ethereum-avgifterna är betydligt lägre men Electroneum är vaken och aktiv. Detta kryptovalutans betalningsnätverk firar sitt tredje år. Det syftar till att utöka användningen av sitt ETN-mynt och även växa sin AnyTask-spelplattform .

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.